torek, 17. november 2015

Recipes: Piščančji file z mletimi mandlji in sezamom

Hej,

danes vam bom pokazala en super recept za pripravo piščančjih/puranjih filejev. 

Kaj potrebujemo?

piščančje fileje
jajca
mlete mandlje
sezam
kokosovo maščobo

Piščančje fileje operemo in posolimo. Nato v enem krožniku zmešamo jajca, v drugem posujemo mlete mandlje, v tretjem pa posujemo sezam. Nato piščančje fileje najprej pomočimo v mlete mandlje, potem v jajca in na koncu še v sezam. Uporabimo veliko posodo in v njej raztopimo kokosovo maščobo. Pečemo cca 15 minut (vmes jih seveda obračamo). Čas pečenja se razlikuje glede na to, kako "debel" je file.

Poleg filejev smo imeli solato s fižolom.

Jed je zelo nasitna in zelooooo dobra.

Namig: Fileji so dobri tudi naslednji dan (pogreti), če vam slučajno ne uspe vsega pojest.





                                                                                            


                                                                                            Lahko me spremljate tudi na moji Facebook strani

2 komentarja: