sreda, 29. januar 2014

Recipes: Čokoladni brownie mafini s pirinimi napihnjenci (Chocolate brownie muffins)

Hej hej,

Že dalj časa iščem en dober recept za brownije pa ga kar ne najdem. Pa sem za hec vpisala v Google "brownie muffins" in našla super enostaven recept. Jaz sem, kot vedno recept prilagodila po svoje (ne morem iz svoje kože). Original recept pa najdete tukaj.

Potrebujemo:
100g čokolade v prahu
pecilni prašek
70g masla
vanilijev sladkor
80ml vrele vode
2 jajci
120g sladkorja
150g moke
ščepec soli
50g pirinih napihnjencev (to sem jaz dodala namesto oreškov, ker jih nisem imela doma)


Recept bom napisala po korakih, ker si je tako lažje predstavljati kaj točno je potrebno narediti:

1. Ogrej pečico na 180 stopinj.

2. Čokolado v prahu in pecilni prašek zmešaj skupaj, nato prelij z vrelo vodo in mešaj, dokler se vse ne raztopi.

3.Stopljeno maslo zmešaj z vanili sladkorjem in ga vmešaj v čokoladno maso.

4. V maso dodaj sladkor in konkretno mešaj.

5. Jajce v posodici prežvrkljaj in ga dodaj v čokoladno zmes, da se sestavine lepo "sprimejo".

6. Moko s ščepcem soli primešaj v maso in na koncu dodaj pirine napihnjence

7. Peči 30 minut.

Zdaj pa naj govorijo slike:

Najprej sem si vse sestavine pripravila v skodelice, da sem imela olajšano delo.


Nato sem maso napolnila v te super "cute" modelčke za muffine.


Na koncu pa je nastal tak muffin s polnim čokoladnim okusom. Kar stopi se v ustih. Pirini napihnjenci pa poskrbijo za hrustanje.



Že dolgo namreč nisem naredila muffinov v polni kalorijski vrednosti, ker zadnje čase res pazim kaj pojem in kaj skuham/spečem. Ker pa ima mami rojstni dan in ker je včasih treba tudi grešiti pa se mi zdi primerno, da ne "šparam" s sestavinami :) Okus je odličen. Mogoče zame malce presladek, ker enostavno nisem več navajena tako sladkih stvari. 

Poskusite tudi vi pa povejte vaše mnenje :) Me prav zanima, če vam je moja verzija recepta všeč. 

11 komentarjev:

  1. Mnjam. Jaz tudi ponavadi nimam navade šparat s kakavom ;)

    OdgovoriIzbriši
  2. Ooo super :) Meni ne vem zakaj, browniji nočejo uspet :/ Ali pa mam samo previsoka pričakovanja do njih :D Tak da mi bo ta recept definitivno prav prišel za pregrešne dni :) Pa še pirine napihnjence mam glih doma :) Edino.. Res ostanejo hrustljavi? (Malo sem skeptična:))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Niso tako hrustljavi kot "surovi" ampak vseeno se čuti pod zobmi, da "poka". Meni je super. Sploh drug dan, ko pridejo bolj zbiti, ko se strdijo, je tako kot da bi jedel malo mehkejši piškot. :)

      Izbriši
    2. O njam.. zdaj pa si mi res lušte naredila :)

      Izbriši
  3. Ta s pirinimi napihnjenci je zelo zanimiva ideja. Dobra improvizacija. Saj sem že zadnjič napisal, da prihaja konkurenca - tehnico imava že enako ;) (hec)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja, le pazi se me :) Tehtnica je bistvo! :) haha

      Izbriši
    2. Itak, pri vseh, samo pri meni ne. ;)

      Izbriši
  4. mm izgleda okusno ! Treba sprobat en dan, ko bo volja :D

    OdgovoriIzbriši