sobota, 18. januar 2014

Moja rutina pri lakiranju nohtov in Essie zbirka (My nail care routine and my Essie collection)

Hej hej,

Že večkrat me je kdo vprašal kako si lakiram nohte, kako urejam obnohtno kožico in kako to, da se po obnohtni kožici ne pobarvam z lakom. Včasih priznam, mi ni šlo dobro od rok. Tako kot povsod, tudi tukaj velja, da vaja dela mojstra. In niti slučajno ne mislim, da sem se dokončno izpopolnila v tem. Vsekakor obstajajo blogerke z res popolnimi nohti, ampak glede na to, da sem si včasih redno grizla nohte (no, na to res nisem ponosna), sem prav vesela, da je to obdobje za mano. 

Trenutno imam sicer kratke nohte, tako kot sem omenila v prejšnji objavi, sem se "butnila" v omaro in mi je počil noht na palcu in je prav boleče. Ampak tudi kratki nohti so lahko urejeni. S tem mislim, da so popiljeni z negovano obnohtno kožico itd. 

No, pa se vrnimo na mojo nego oz. rutino pri negi nohtov:
1. Najprej odstranim star lak in grem pod tuš/perem lase, da se nohti malce zmehčajo in s tem tudi obnohtna kožica. Nato s krtačko podrgnem po nohtih in za nohti (spodaj), da se odstranijo morebitni ostanki vate.
2. Ko se stuširam, oblečem, posušim lase itd., obvezno namažem roke z olivnim oljem (včasih samo s palčko za ušesa namažem po nohtu in obnohtni kožici. Nekje sem prebrala, da olivno olje zelo dobro vpliva na noht, saj mu daje dodatno in še prepotrebno vlago in s tem ohranja prožnost. 
3. Ko se olje vpije, operem roke z navadno vodo in nohte popilim s stekleno pilico (na sliki znamke Zoya)
4. Z nožkom za odstranjevanje obnohtne kožice (na sliki je roza barve) odstranim odvečno kožico in čeprav pravijo, da se kožice ne sme odstranjevati, pride meni zelo prav. Samo pazljiv moraš biti, da se ne urežeš. Se mi je že večkrat zgodilo, da sem preveč pritisnila in malce poškodovala. Ta nožek sem kupila v Kitajski trgovini (5 nožkov je bilo skupaj 1 eur). Drugače pa so nožki ponavadi v setih za manikuro. 
5. Potem nanesem podlak (trenutno v uporabi najboljši Essie Nourish me) in nato še navaden lak.
6. Nato odstranim odvečni lak s čopičem (uporabljam Essence čopič za eyeliner, ker je dovolj tanek, da z lahkoto odstranim odvečni lak pri obnohtni kožici).
7. Na koncu pa še namažem obnohtno kožico z negovalnim oljem (na sliki Essence caring nail oil).

In to je vse :) Sliši se veliko, ampak v bistvu vse to preide v rutino. Pri meni se to obnese in sem res zadovoljna od kar nohte negujem po tem postopku.


Na koncu pa naj vam pokažem še zbirko mojih Essie lakov za nohte. Trenutno jih je v moji zbirki osem, od tega je en podlak. S čisto vsemi laki sem zadovoljna. Edino drugi in tretji lak iz desne strani (Power clutch in Mink Muffs) sta zgleda iz ZDA, saj imata tanek čopič, kar mi sicer ni najbolj všeč, ampak je tekstura laka res dobra, tako, da je nanos super. Jaz sem s temi laki res zadovoljna in si bom zagotovo kupila še kakšnega. Pri vseh je potreben en debel nanos za polno prekrivnost ali dva tanka. Pa še posuši se hitro. In vedno se prej naveličam manikure, predno se mi uniči. In koliko časa mi je najdlje zdržala manikura? Najdlje sem imela na nohtih lak Peach Daiquiri in sicer 7 dni.


Imate tudi ve podobno nego nohtov? Mi še kaj priporočate?

10 komentarjev:

 1. Aaaaa končno si objavili vse Essije!!! Super. :D Hvala, hvala, hvala. :))

  priporočam kakšnega zelenca ali modrega, ti manjka v zbirki. Jaz pa moram po nekega bež ali rjavega. :)

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. hehe, ja to sem se nate spomnila in sem rekla, da moram slikat. To sem tudi že jaz opazila, da mi manjka kak moder v zbirki. Problem je edino, da jaz ne nosim zelenih in modrih odtenkov. Se mi zdi, da mi ne pašejo:) heh. Pa vedno so se mi hitro okrušili. Vem, moram kupit Essie lakec takega odtenka pa bom zadovoljna :)

   Izbriši
 2. Imam podoben postopek kot ti :)) Kaj 3 po vrsti je Big spender ?? Drugače je pa men eden najlepših essie lakov splash of grenadine.

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Po vrsti si tako sledijo:
   Wicked
   Aperitif
   Big spender
   Pink daiquiri
   Muchu muchi
   Mink muff
   Power clutch

   Izbriši
  2. Tega moram pa pogledat, ki si ga omenila :)

   Izbriši
  3. Jst pa moram it pogledat muchi muchi :))

   Izbriši
 3. Jaz imam še 4 zraven hehe :) Lepe kolekcije imamo, jaz moram tudi kakšnega bolj umirjenega še :D

  OdgovoriIzbriši
 4. Pozdravljena! Nominirala sem te za Liebster Award: 2014 Edition, podrobnosti si poglej na mojem blogu :) upam, da si boš vzela čas in odgovorila na vprašanja, ker se mi zdiš precej zanimiva oseba in bi rada več zvedela o tebi :)

  OdgovoriIzbriši