petek, 25. september 2015

Recipes: Tiramisu brez sladkorja (Tiramisu without sugar)

Hej,

zadnjič sem na Facebook strani V formi z Alenko Košir zasledila recept za tiramisu brez sladkorja in brez baby piškotov.

Recept sem malce prilagodila, saj se mi je zdelo, da je v tistem vseeno preveč sladila Sukrin. V zadnjem času pa sem se itak navadila jesti in piti nesladkane zadeve :).

Kava:
Na začetku skuhamo cca 2dcl turške kave in jo odcedimo (da se znebimo usedline). Ohladimo jo v malce večji skodelici. To kavo na koncu porabimo za namakanje biskvita. Jaz je nisem sladkala.

Biskvit:
5 jajc
50g masla
75g mletih mandljev (jaz sem dala 50g mletih mandljev in 25g mletih orehov, ker mandljev nisem imela toliko)
20g sladila Sukrin melis
1 žlička vanilijeve arome
1/2 žličke sode bikarobone
ščepec soli

Vse sestavine zmešamo (jaz sem uporabila kar palični mešalnik). Maslo sem predhodno stopila v mikrovalovni pečici, ker sem ga imela žal zmrznjenega. Pripravljeno maso sem dala v pekač (srednje velikosti) na peki papir. Pekla sem 30 minut na 190 stopinj (ventilacijska pečica).
Biskvit sem na koncu pustila, da se ohladi in ga narezala na koščke v velikosti baby piškotov (iz tega biskvita sem dobila cca 18 koščkov).

Krema: 
3 jajca
500g mascarpone
3 žlice sladila Sukrin Melis
2 žlički ruma

Najprej ločimo rumenjake in beljake. Beljake stepemo v sneg (dodamo 1 žlico sladila Sukrin). Rumenjake (z dvema žlicama sladila Sukrin) penosto vmešamo in dodamo mascarpone, rum. Na koncu dodamo tej masi še sneg.

Na koncu si pripravimo posodo (kakšen manjši pekač) in nanj zlagamo s kavo namočene koščke biskvita. Ko je prva ploskev prekrita z biskvitom, dodamo kremo. Nato zložimo še eno ploskev z biskvitom in na koncu dodamo kremo.

Okras:
Na kremo sem potresla temno čokolado s stevio.

Ker mi je nekaj kreme in biskvita ostalo, sem pripravila eno porcijo v kozarec za martini :).

Ta sladica je primerna tudi za tiste, ki se izogibate ogljikovim hidratom in ki ste na LCHF dieti.




Pa dober tek:)

                                                                                      Lahko me spremljate tudi na moji Facebook strani

5 komentarjev:

  1. Tudi js sem zadnjič našla ta recept in sem si ga shranila, da ga bom sprobala. :) Verjetno pa pri meni brez sukrina ne bo šlo ;) Dobro je videt, tej kozarčki pa sploh naredijo še piko na i :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. vseeno bi priporočala, da daš manj sukrina, kot je na original receptu, ker je res preveč. Imam rada sladko, ampak mi je bilo preveč:) Drugič je bilo boljše :)

      Izbriši
  2. Mmm, izgleda zelo okusno. Mislim, da moram čimprej kupit sukrin :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Oooo, ful lepo zgleda v tem kozarcu! *.*

    OdgovoriIzbriši