sreda, 23. september 2015

Recipes: Polnjene kumare z mletim mesom in sirom

Hej hej,
 
danes vam bom predstavila en super lušten recept za kosilo. Malce je sicer zamuden, ampak pametno je vedno narediti malce več, da je lahko še za drugič (pri nas damo kar v zmrzovalnik).
 
Kaj potrebujemo:
- en paket mletega mesa
- dve pesti graha in korenja
- paradižnikova mezga
- čebula (najboljše je razmerje: meso: čebula - 1:1)
- začimbe (mala mešanica vsega - bazilika, šetraj, majaron, kurkuma, sol, poper)
- kumare
- nariban sir
 
Mleto meso pripravimo na enak način, kot če bi pripravljali omako za testenine. Najprej prepražimo čebulo, nato dodamo meso in ga dušimo nekaj časa. Vmes postopoma dodajamo začimbe, paradižnikovo mezgo, grah, korenje in zalijemo z vodo (ne preveč). Ko je "omaka" končana se lotimo kumar. Kumare prepolovimo in odstranimo sredico. Malce posolimo, da izloči vodo. Na pekač položimo peki papir. Kumare napolnemo s prej pripravljenim nadevom (omako) in na vrhu potrosimo sirček. Pečemo približno 20 minut na 180 stopinj (ventilacijska pečica).
 
V kolikor nam ostane več omake, lahko napolnimo še kakšno kumaro, ampak jo namesto v pečico zavijemo v folijo in damo v zmrzovalnik. To lahko spečemo kdaj drugič, ko smo v časovni stiski.
 
 
Takšno kosilo je bilo všeč tudi tistim, ki so sicer privrženci klasičnih kosil s prilogo. Meni je rezultat res dober in je pri nas doma večkrat na meniju.
 
Namig za pripravo polnjenih buč/bučk:
Večkrat letos smo pripravili tudi na enak način polnjene bučke. Tiste buče, ki so malce večje, je treba prej pokuhati, da se zmehčajo, saj se samo v pečici ne spečejo dovolj. Ponavadi jih tudi olupimo, da skorja med peko ne postane pretrda.
 
Tisti, ki se izogibate mlečnim izdelkom pa na koncu izpustite sir. Tudi takšna polnjena kumara je odlična. Lahko pa namesto sira posujete sezam ali sončnična semena.
 
Poleg te jedi pa se prileže ena ogromna skleda zelene solate.
 
Dober tek! 
 
                                                                                                 Lahko me spremljate tudi na moji Facebook strani

1 komentar: