ponedeljek, 26. oktober 2015

Recipes: Domači kosmiči za v mleko ali jogurt

Heeej,

zadnjič sem se lotila izdelave domačih kosmičev. Od kar sem spremenila stil prehranjevanja, sem ugotovila, da dejansko nimam na voljo niti enih pametnih kosmičev, ki jih prodajajo v trgovini. Vse je polno sladkorja ali OH. 

Par receptov sem videla na internetu in naredila nekaj po svoje :). Rezultat je B O Ž A N S K I

Kaj potrebujemo?
100g arašidov (neslanih, praženih)
100g mandljevih lističev
100g kokosovih kosmičev
3 žlice Sukrin melis
1 žlica vanilijeve arome
kocka kokosove masti

Najprej sem raztopila kokosovo maščobo, nato sem po vrsti dodajala arašide, mandljeve lističe in kokosove kosmiče. Nekaj časa sem pražila na zmernem ognju, nato pa dodala vanilijevo aromo. Na koncu sem dodala Sukrin melis. Ko je Sukrin "izginil" oz. se raztopil, sem odstavila z ognja in zadevo preložila na pekač podložen s podlogo za peko (lahko tudi peki papir). Na balkonu (še dobro, da je zunaj bolj hladno) sem nekaj časa hladila te kosmiče in jih nato nadrobila v posodico. 





                                                                                  Lahko me spremljate tudi na moji Facebook strani

5 komentarjev:

  1. Ful dobra ideja! :) Jaz kar ostajam pri ovsenih kosmičih in kaši, ker sem precej leno bitje. To tvojo verzijo pa bom vseeno enkrat kmalu preizkusila.

    OdgovoriIzbriši
  2. Odlična ideja :) je Sukrin melis nadomestek sladkorja? :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Joj, nekaj podobnega sem že na YT pred časom gledala, in zdej še tole berem...moram sporobat, očitno. :)

    OdgovoriIzbriši