nedelja, 13. september 2015

Recipes: Raffaello torta brez moke in sladkorja

Hej,

včeraj sem na Facebook strani Fit kuhinja opazila recept za Raffaello torto brez sladkorja in moke. Popoldne sem se ravno s tem namenom odpravila v trgovino, da kupim sestavine in poskusim to tortico. Od kar sem začela s takšno "brez OH" prehrano, nisem niti enkrat probala kakšnega priboljška. In ta tortica je res kot zanalašč ustvarjena zame:).

Malce sem po občutku priredila njihov recept in sicer:

Biskvit:
5 jajc
2 žlici Sukrin melis
5 žlic mletih mandljev

Krema:
400g Mascarpone kreme
400g grškega jogurta
400g sladke smetane
3 žlice Sukrin melis
200g grobe kokosove moke
1 žlička vanilijeve arome
4 lističi želatine

Posip:
kokosov čips
naribana Dorina temna čokolada s stevio

Pekač:
okrogel, premer 26cm

Najprej ločimo rumenjake od beljakov. Rumenjake zmiksamo skupaj s Sukrin melis sladilom. Beljake stepemo v sneg. Nato k rumenjakom počasi dodajamo sneg (mešamo s kuhalnico) in na koncu počasi dodamo mlete mandlje. V pekač sem predhodno položila peki papir in rob pekača (obod) malce namastila z oljem. Nato damo maso pečt v pečico za približno 20 minut (180 stopinj, ventilacijska pečica). Z zobotrebcem poskusimo ali je biskvit pečen. Biskvit nato ohladimo.

Najprej zmešamo Mascarpone in grški jogurt, vanilijevo aromo in sladilo Sukrin melis. Po navodilih iz vrečke nato počasi dodamo želatino. Naslednji korak je dodajanje kokosove moke in čisto na koncu dodamo še stepeno sladko smetano. 

Kremo razporedmo po pekaču in na vrhu poskrbimo za okrasitev. Jaz sem dodala kokosov čips in naribano temno čokolado s stevio. Na celo površino torte nisem naribala več kot eno tablico čokolade.

Torto hladimo v hladilniku najmanj dve uri.

Rezultat je res odličen. Vsi so jo pohvalili.





                                                                               Lahko me spremljate tudi na moji Facebook strani

5 komentarjev:

  1. Kje lahko sukrin melise kupim? Tole je obvezno za sprobat:D sem obozevalka kokosa, da je pa brez moke in sladkorja je pa sploh fino! :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jaz sem sukrin kupila v trgovini Kalček, ker v tistem trenutku nisem imela blizu trgovine s športno prehrano. Lahko kupiš tudi tukaj: http://www.maxximumshop.si/low-carb/sukrin/sladila1. Je tukaj kar dva eur ceneje kot v trgovini Kalček.

      Izbriši
  2. Divno izgleda! :D

    http://only-for-girls-fashion.blogspot.rs/

    OdgovoriIzbriši
  3. Mmm, morem poskusit ker obožujem kokos. Me zanima če bi uspela tudi brez želatine, ker to pa res ne maram :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Eni uporabljajo agar agar...jaz pa mislim, da bi lahko dala več kokosove moke pa bi bilo ok. Ker tudi brez želatine ni bilo tekoče :).

      Izbriši