nedelja, 29. september 2013

Recipes: Quinoa with veggies and mushrooms (Kvinoja z zelenjavo in šampinjoni)

Hej hej,

Toliko časa se že spravljam napisat ta recept, da sems koraj pozabila na te slike :). Zadnjič je mami po dolgem času naredila domačo govejo juhico s knedlčki. Saj recept za govejo juho verjetno vsi poznate kajne? :) Moja mami to sicer malce pospeši - jo skuha v ekonom loncu in je prav tako super okusa. Pač vso zelenjavo z mesom "vržeš" v vodo in kar nekaj časa kuhaš:) Korenček potem porabim in ga pojem kar v juhi. Tokrat nisva kuhali rezancev ali uporabili kroglic za v juho, ampak sem si zaželela knedlčke. Mami jih naredi tako: eno jajce in pšenični zdrob (odvisno koliko potrebuješ), za dve osebi je dovolj eno jajce in 5 - 6 žlic zdroba. vse skupaj zmešaš in z žlico vkuhaš v juho. Takšno juho imam najraje. 


No, da preidem h glavni temi. Kvinoja in gobice. Vem, nenavadna kombnacija. Verjetno se sprašujete zakaj ravno to dvoje skupaj. Vam kar po resnici povem. En dan prej sva z mami skuhali preveč kvinoje in ker se doma trudiva, da ne mečeva stran hrane, sva se odločili, da jo porabiva tudi za naslednji dan, za kosilo. Ker sva prejšnji dan kupili 4 paketke šampinjonov, sva tudi to morali porabiti. In kaj je sledilo? Nek nenavaden miks za kosilo, ki se je izkazal za res odličnega:) Danes sva npr. namenoma jedli podobno kosilo, namesto kvinoje, sva skuhali riž:)

Gobice sva narezali na rezine, jih najprej poparile in nato z veliko čebule in petršilja dušili na zmernem ognju. Kvinojo sva pa po standardnem receptu skuhale z veliko mešane zelenjave. 

Res super kosilo :)


Tudi vi kdaj porabite kaj od prejšnjega dneva? Ali vam vedno rata skuhati toliko, kot pojeste? Uh, meni to skoraj nikoli ne rata, stran pa res ne rada mečem hrane. Če se le da jo porabim:)

Lep konec vikenda vam želim.

Če želite me lahko spremljate tudi na moji Facebook strani.

3 komentarji:

  1. Pri nas je tako, da vse kar se skuha, se tudi poje. Nič ne ostane. Drugače pa kvinoja in gobice niso nenavadna kombinacija, prav lepo pašejo skupaj, tudi brez zelenjave v kvinoji.

    OdgovoriIzbriši
  2. Mmmm joj zdaj se mi pa ful lušta kvinoje in gobic! :)) x

    OdgovoriIzbriši