torek, 27. avgust 2013

Recipes: Pirine palačinke z domačo slivovo marmelado (pancakes with spelt wheat and homemade marmelade)

Hej hej,

še en lušten in zdrav recept sem poskusila. Tokrat sem pekla pirine palačinke. No, da bom fer, palačinke je pekla mami, jaz sem bila poleg bolj za družbo in fotografiranje :). 

Recept:
- 190g pirine moke
- 130 ml mleka (riževega ali navadnega)
- 130 ml mineralne vode (npr. Radenska)
- 2 jajci
- 1 vanili sladkor
- ščepec soli

Vse skupaj zmešamo, da dobimo rahlo zmes. Priznam, midve sva na koncu še malce prilagajale maso (dodale več mleka in moke). Končen rezultat je bil super.



Na koncu sem palačinke namazala z domačo slivovo marmelado. Marmelado je naredil stric in se mi ne zdi nič preveč sladka (ne maram presladkih marmelad).



Je bil vaš vikend tudi kulinarično obarvan? :)

7 komentarjev:

  1. mmm ni slabo. :P

    si že zapisujem tvoje recepte. :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Tudi jaz sem že večkrat delal pirine palačinke in so res dobre. Zadnje čase pa zmagajo ajdove - čista zmaga.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. sem videla te tvoje ajdove... zgledajo super... moram do leclerca, da se držim preverjene ajdove moke :) hehe

      Izbriši
  3. Če imaš pirino moko (je kao namesto jajc), lahko narediš palačinke tudi brez jajc ;). No tako pa jaz delam veganske:
    - 250 g bele moke
    - 250 g polnozrnate ali pirine moke
    - 0,5 l riževega mleka
    - 1 čajna žlička sladkorja
    - 1 čajna žlička soli
    - 1 čajna žlička pecilnega praška ali vinskega kamna
    Veganske palačinke pa je potrebno pokrivat med peko, ker drugače se zna zgodit, da trde ratajo :)

    Lp, Natalija

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. mhm....sem že delala brez jajc. Pa sem dala radensko not in niso bile trde :) Hvala za ta recept... bom še tega enkrat probala:)

      Izbriši
  4. Mmmm, kako dobro izgledajo. Ker nimam rada ajde, bi mi pira po mojem bolj pasala. Hvala tebi za recept.

    OdgovoriIzbriši