ponedeljek, 26. avgust 2013

Recipes: Mešana solata (vlaganje)

Hej hej,

Ta vikend sva z mami vložili dvanajst kozarcev mešane solate. Če imate doma veliko paradižnika in paprike, je ta solata kot nalašč za vas. Recept je mami dobila kar nekaj let nazaj od družinske prijateljice. Po navadi sva vsako leto delali to solato. Ker imava obe to zelo radi, sva se letos spet lotili tega dela:)

Kaj potrebujemo za solato (za 12 kozarcev):
- 24 paprik
- 12 paradižnikov
- 6 čebul
- 1 kg fižola (češnjevec)
- 2dl kisa za vlaganje
- 2dl olja
- 2 žlici soli
- 2 žlici sladkorja

Najprej vso zelenjavo narežemo in posebej skuhamo fižol. Zelenjavo režemo na takšne koščke kot vidite na sliki spodaj. Nato v ogromen lonec zlijemo olje, kis, sladkor tel sol. Zelenjavo vržemo notri in dobro premešamo. Ne kuhamo dolgo. Le toliko, da zelenjava spusti vodo. Nato vržemo notri kuhan fižol. Vse skupaj še enkrat premešamo in napolnimo kozarce. 
Tak je končen rezultat. Obožujem to solato. Včasih lahko za večerjo sama pojem skoraj cel kozarec. Verjetno bova z mami naredili še eno rundo solate. Tudi vi kaj vlagate doma? Ali raje kupite v trgovini?

4 komentarji:

 1. mmm, zgleda dobro. :) bo treba probat.

  OdgovoriIzbriši
 2. Zanimivo, da dasta noter še fižol. V taki obliki tega še nisem probal.

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. ja, res je dobro. To naj bi bil nek prekmurski recept. Odkrito povedano, jaz si te solate brez fižola sploh ne predstavljam:)

   Izbriši