ponedeljek, 18. marec 2013

Recipes: Ginger tea with lemon or orange juice

Hej hej,

Imate radi čaj z okusom ingverja? Hmmm mene prvič ni prepričal. Dala sem preveč ingverja v premajhno količino vode. No, me je izučilo, ker sem bila naslednjič malce bolj varčna pri tem (haha). Spodaj so sicer fotografije ingverjevega čaja (ki je imel preveč bogat okus in čisto preveeeeč ingverja). 

Če želite dober čaj, dodajte en majhen košček ingverja v pol litra vode (za dve konkretni šalici). Jaz sem dodala še klinčke in pa limonin/pomarančni sok (sveže iztisnjen)

Če ne pretiravate pri količini ingverja, bo okus čaja prijeten in osvežilen. Pride zelo zanimiv okus. Meni ingver nenormalno diši. Poznate ingverjeve zdravilne učinke? Več o ingverju lahko preberete tukaj.

7 komentarjev:

 1. Obožujem ga. Si mi dala idejo, da se pogrejem z njim na ta mrzli dan ...

  OdgovoriIzbriši
 2. Jaz si poleti večkrat pripravim "kao" ingverjevo pivo. Nariban ingver, rjavi sladkor, meta in gazirana mineralna voda. Full osvežilno.

  Drugače pa ga mali košček dajem tudi sveže izstisnjene soke. V bistvu sem se že navadil na njega in me ne moti, tudi če ga je preveč.

  OdgovoriIzbriši
 3. Ingver je super, moji delajo čaj z njim pa ga vedno rada pijem :) Moram probati še tole tvojo varjanto s klinčki in limono :)

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Kul :) Jaz sem to različico videla v enem članku in ker sem prvič delala, sem pač sledila navodilom:) hehe

   Izbriši
 4. To je super. Jaz sem ravno zdaj iskala, kako se naredi čaj iz ingverja. Tako da, zelo hvala.! (:

  OdgovoriIzbriši