sobota, 18. maj 2013

Recipe:Cucumber sauce with sour cream (Kumarična omaka s kislo smetano)

Hej hej,

Mesec april je pri meni zgleda zaznamovan z recepti. Pri kuhi sem malce več uporabljala fotoaparat in evo, sami recepti na blogu :) Upam, da vas to ne moti. Spet imam za vas en enostaven recept. Sploh, če ne veste kaj narediti z odvečnim korenjem, čebulo in kumarcami v hladilniku. Jaz sem se vsega naštetega mogla znebiti. Čebula je bila že malce ovela, korenje prav tako, kumarce pa sem kupila v akciji in seveda impulzivni nakup je pripeljal do tega, da so se en teden premikale po hladilniku (haha). No, pa sem se odločila za malce drugačno kumarično omako.

Verjetno sem vam to že povedala, pa bom še enkrat ponovila (ponavljanka - zastavljanka). Pred kuho si rada vse stvari pripravim v skodelice. Ha, kot kakšen profi kuhar:) No, daleč od tega, ampak vseeno imam rada stvari urejene. Najprej sem na koščke nasekljala čebulo in česen, naribala kumaro (in jo solila, da izpusti vodo), narezala korenje. Nato sem sistematično stvari metala v ponev:).


Najprej sem popražila čebulo. Ko je ta dobila značilno rumeno barvo, sem v ponev dodala korenje in zalila z vodo. Toliko časa sem dolivala vodo, da se je korenje skoraj popolnoma prekuhalo (postalo mehko). Nato sem ožela naribane kumare in jih dodala v ponev. Vse skupaj sem dušila cca 5 minut in počasi dodajala žličko rdeče paprike, paradižnik v tubi in še malce soli. Dodala sem še malce vode in z občasnim mešanjem dušila še cca. 10 minut.

Vmes sem pomila posodo (skodelice v katerih sem si pripravila zelenjavo, nože, desko za rezanje) in vse pospravila. Je potem manj dela, ko jed končaš:) Res ne maram polnega korita umazane posode. Red mora biti. 


Na koncu sem dodala 3/4 lončka kisle smetane  in dobro premešala. Vmes sem še v ekonom loncu skuhala krompir.


Tak pa je bil končni rezultat. Kosilo je bilo sicer super-vegi :) Ampak ok, kdaj za spremembo paše tudi jed brez mesnin:). 


Boste poskusili?
Pa dober tek:)

8 komentarjev:

 1. Njam, tole izgleda zelo okusno..Morem sprobat :)

  OdgovoriIzbriši
 2. njaaaam... tole bo pa treba sprobat. :)

  OdgovoriIzbriši
 3. Sem si že shranila recept, da ga sprobam! Zgleda zelo okusno. :)

  OdgovoriIzbriši
 4. Njam! Sploh mi je všeč, da je vegi :)

  OdgovoriIzbriši
 5. Ne izgleda slabo, samo malo me odvrača korenček, bi ga jaz mogla dodati manj ali pa ga naribati. (:

  OdgovoriIzbriši
 6. Izgleda okusno :) Sicer pa imam raje korenje in tudi kumarice sveže v kakšni solati :)

  OdgovoriIzbriši