Danes sem se odločila, da bom pocrkljala starše in jaz skuhala kosilo:).... Ker imamo poln hladilnik sezonske zelenjave, sem se odločila, da naredim omako iz bučk in druge zelenjave.... Poleg pa sem skuhala še riž... :) Torej, danes je bil vegetarijanski dan:) Sprva sem mislila, da bo oči godrnjal, pa je vse pojedel, še več, pojedel je dva krožnika:) hehe... Torej to pomeni, da je bilo kosilo res odlično:) ....
No, da vam predstavim potek kuhanja :) ....
Recept:
1 čebula
3 stroki česna
3 korenja
1 velika paprika
1 ogromen paradižnik
2 bučki
1 kisla smetana
peteršilj
bazilika
paradižnik v tubi
paprika v prahu
Kot vidite, jaz zelo rada sistematično kuham:) Najprej pripravim vso zelenjavo, jo operem, narežem in zložim po skodelicah, da je potem kuhanje lažje:) .... Bučke olupim in jih nastrgam na tanke krogce, ter solim in počakam, da spustijo vodo. Kasneje jih ožamem.
Najprej popražim čebulo in česen. Ko čebula in česen dobita značilno rumeno barvo, dodam korenje in papriko in zalijem z vodo. Korenje rabi kar nekaj časa, da postane mehek, zato pokrijem s pokrovko in pustim, da se nekaj časa duši. Nato dodam še paradižnik in zopet zalijem z vodo.... Ko se vse to malo prekuha in voda izpari dodam ožete bučke.... Premešam in dodam nasekljan peteršilj....Ko bučke dodatno spustijo vodo in ta malo izpari, dodam približno dva dcl vode in pokrijem s pokrovko in pustim, da se vse kuha.... Ko korenje postane mehko, dodam paradižnik v tubi in baziliko. Baziliko se vedno da na koncu kuhanja, ker le tako ostane odlična aroma.... Na koncu dodam še lonček kisle smetane in premešam.
Kosilo je bilo odlično:) .... sicer sem za eno osebo preveč skuhala, ....ampak nič hudega, bo pa nekdo za večerjo pojedel ostanke:) hehe.....
Dober tek!:)
Super izgleda. =)
OdgovoriIzbriširiž se vmeša v zelenjavno omako ali je riž posebej, omaka posebej?
OdgovoriIzbriši:)
jaz kar posebej. Omaka je poleg riža. Na podoben način delam kumarično omako: http://pinkdiamond1988.blogspot.com/2010/08/kosilo-krompir-in-kumaricna-omaka.html
Izbriši