nedelja, 28. marec 2010

tortice:)

Obožujem tortice. Kar nekaj sem jih že napekla:) Spodaj objavljam kar nekaj slik svojih tortic. Nekatere so malo ponesrečene, ker me krema in biskvit vedno ne ubogata:) Ampak so bile prav se tortice po vrsti, ODLIČNE:)

LETO 2010: Spodaj je NUTELLINA TORTA z jagodami. Testo naredim kar po osnovnem receptu, največkrat pa testo kar kupim, ker je odlično in res najlažje. Včasih pa, ko želim dietno testo (ponavadi, če kdo ne sme jesti jajc ali mlečnih izdelkov) naredim dietno testo. To torto sem naredila letos za mamin rojstni dan:)LETO 2009: Naredila sem NUTELLINO TORTO za Evo in Miha, za njun rojstni dan:)

LETO 2009: Ker imava z očijem na isti dan rojstni dan, sem morala seveda narediti dve torti. Prva torta je narejena posebej za njega, druga pa zame. Ker oči ne mara preveč čokolade, sem zanj naredila torto z s kremo iz bele čokolade, oblila sem jo sicer z kremo iz nutelle, okrasila pa sem jo z lešniki potopljenimi v belo čokolado:). Testo pa sem namočila s 100% pomarančnim sokom.


Moja je pa čista NUTELLINA TORTA z višnjami:) Testo sem namočila s sokom v katerem so bile višnje. Okrasila pa sem jo s čokoladnimi piškotki:)


LETO 2008: Spet sta dve tortici tukaj:) To pomeni, da sva z očijem spet praznovala rojstni dan:) Zanj sem naredila rafaello torto in jo okrasila s kokosom, smartis bonbončki in smetano.

Krema:
2 vanilijeva pudinga
0,5l mleka
100g sladkorja
100g kokosove mokeSama sem si spekla spet NUTELLINO TORTO (uff, moja najljubša). Biskvit sem namočila z 100% višnjevim sokom.Lep pozdravček vsem:)

3 komentarji:

  1. Torta za Evo in Miha je bila veliko presenečenje.

    OdgovoriIzbriši
  2. vse zgledajo božanske...ne bi imela večjih težav z njimi ;)

    OdgovoriIzbriši