nedelja, 28. marec 2010

pizza ... pizza... mmmmmm :)

Ker ne morem zaspat, sem se odločila, da napišem še moj preverjeni recept za pizzo :)

-250g moke (če se le da, dam pirino moko, ker je bolj zdrava…ampak ok, tudi bela je ok, če ni druge)
- 1/2 kvasa
- ščepec soli
- mlačna voda
- dve žlički olj
a (lahko tudi spustiš ta del – samo malce bolj se je potrebno potruditi, da se testo razvleče)

Najprej polovičko kvasa raztopim v mlačni vodi (zmešam) in pustim, da kvas vzhaja. Moko razporedim v posodi tako, da v sredini naredim luknjico. Nato notri zlijem že vzhajan kvas, (+ olje), zmešam in dodajam mlačno vodo (po potrebi). Ne morem napisati točno kakšno količino vode porabim (ponavadi en kozarec). Ker se voda dodaja postopoma v maso in ker sproti tudi mešam oz. gnetem testo, vidim, kdaj je vode dovolj….:). Nato v pekač položim peki papir (da ne rabim pekača mazati z oljem) :yes:

Testo pustim vzhajati 1,5h (na toplem) in nato ga na mizi zvaljam ter položim notri v pekač. :)

Sama naredim tudi paradižnikovo mezgo, da je vse malo bolj zdravo. 3 paradižnike s paličnim mešalnikom zmešam in dodam žličko soli in origano ter baziliko…. :)

Pico pečem 20 – 25 minut (toliko časa, da je spodaj testo lepo rumeno rjavo) na 200°C. Pečica mora biti že prej ogreta na toliko stopinj :3party:

:)

Nadev je pa seveda prepuščen subjektivnemu okusu…. Pri meni se znajdejo kakšna puranja prsa in na vrhu paprika, paradižnik, bučke, koruza… (10001 vrsta zelenjave) ….Ne maram pa preveč sira na pici, ker me po tem boli želodec:) No ja, stvar okusa, hehe

To je vse :sendlove:

Ni komentarjev:

Objavite komentar