četrtek, 13. september 2012

Mix: Pogovor pri predsedniku države

Pozdravljeni:)

Prvotno sicer blog ni namenjen mojim "službenim" dejavnostim, ampak ga imam bolj za sprostitev --> laki za nohte, obleke, prosti čas:) Ampak naj bo danes narejena izjema:).

Včeraj smo se udeležili pogovora pri predsedniku RS dr. Danilu Türku na temo zaposlovanja mladih. Pogovor je trajal skoraj tri ure. Vsi smo se strinjali, da je potrebno s karierno orientacijo začeti že na začetku izobraževalne poti, v osnovnih šolah ali najkasneje v srednjih šolah. 

Čisto mimogrede, a Karierne centre poznate? Poglejte Karierne centre UL: https://www.facebook.com/KarierniCentriUL 
Pri njih izvajajo vse mogoče delavnice za študente in diplomante UL, prav tako pa izvajajo individualna karierna svetovanja idr. 

Povzetek pogovora pa si lahko preberete TUKAJ (klikni).

Vir zgornje slike: TUKAJ

Da pa se bom držala rdeče niti svojega bloga, pa bom v eni izmed naslednjih objav pokazala kaj sem imela oblečeno:) (sedim pa na čelu mize - zgornja slika, desno)

2 komentarja:

  1. Tja, dokler vse ostane pri pogovorih, razgovorih, predlogih, se v naši prelepi državi ne bo spremenilo nič :) Vlada je za zaposlovanje mladih, a kaj nam to pomaga, če delodajalci predvidevajo, da bo vsak mlad, ko konča šolanje (pa naj bo to srednja šola ali faks) bil kvalificiran za vsako delo in bo takoj vse znal. Bi se bilo fino zgledovati po tujih državah ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja, se strinjam....pa tudi delodajalci bi morali imeti bolj realna pričakovanja...

      Izbriši