četrtek, 20. avgust 2015

Healthy lifestyle: Prehranjevanje v službi

Hej,
 
Včerajšnja objava vam je bila presenetljivo všeč, zato sem se odločila, da nadaljujem s takšnim tipom objav. Več vas je vprašalo kakšen izgleda moj "prehranjevalni dan" na delovni dan. Sicer se od dneva v dan malce razlikuje, da se ne naveličam ampak osnova pa ostaja nekako podobna. Vsaj prehranjevanje v službi je vsak dan približno enako, ker je tako pač najlažje jesti.
 
In ker je prehranjevanje v službi večna težava, sem se odločila, da bo danes objava namenjena mojemu prehranjevanju med delovnim časom. Mogoče pa dobite kakšni idejo:). Moj delovni dan traja od 7.00 do 15.00 (ali kasneje - odvisno od dneva).
 
Malo pred 7.00 pridem v službo in najprej si naredim čaj in natočim vodo v pollitrsko stekleno flaško. Imam ogromno šalico iz trgovine Mömax, v katero lahko natočim kar 0,45 l čaja. Kako se prepričam, da popijem veliko tekočine? Malce kombiniram vodo s čajem. Najprej popijem čaj, potem začnem piti vodo in vmes spet pripravim čaj. V delovniku popijem v dobrem dnevu približno 2 l tekočine. Povprečno pa 1l zagotovo ali celo 1,5 l. Zelo rada nakupujem drobnarije, zato mi je prav lušno pripravljati čaj s takšnim simpatičnim filtrom (kot je spodaj na sliki) in piti vodo iz takšne flaške (spodaj ima tudi filter za čaj, ampak ga ne uporabljam).
 
 
V službo ponavadi prinesem malo zakladnico sezonskega sadja. Tudi vmes, ko sem v gužvi in ko nimam časa, da bi v miru pojedla, lahko vmes med delom grickam sadje. Večinoma je moje delo pisarniško, z izjemo sestankov. Tako, da večji del dneva presedim za računalnikom. Sadja si raje prinesem več, saj mi lahko ostane tudi za drugi dan.
 
 
Ko popijem čaj si na hitro naredim jogurt (grški ali navadni) s sadjem ali oreščki. V zadnjem času sem imela polno domačih orehov in sem kar pripravila jogurt s pestjo orehov in arašidi (nepraženimi in nesoljenimi). Drugače pa se mi zdi primerno za zajtrk tudi jogurt z banano. Res te nasiti.
 
 
 
Od 11.30 do 12.30 imamo čas za malico. V tem času si lahko vzamemo pol ure odmora in gremo ven. Ker delam v centru Ljubljane in nimamo menze, mi prej (vsaj tako sem mislila) ni preostalo drugega, kot da si kupim sendvič. Sedaj večkrat zavijem v Paninoteko na jajčno omleto s svežimi vrtninami (v kolikor nimam s seboj sadja in vem, da doma ne bo konkretnega kosila) ali pa v Namo, kjer vsak dan pripravljajo sveže solate in v tem času imajo tudi polno pečenih bučk na žaru in paprike na žaru. V primeru, da imam sadje s seboj pa ponavadi pojem: 1 nektarino, 5 sliv, 3 male marelice. Mogoče je omembe vredno to, da jem zelo malo jabolk. Ne vem zakaj, ampak nekako ne vpliva dobro na moj želodec. Tako, da izjemoma pojem kakšen košček jabolka v kombinaciji z ostalim sadjem, zato si ga v službo nikoli ne nosim, ampak ga ponavadi jem doma.
 
Vmes popijem še kakšno kavico iz avtomata brez sladkorja ali pa grem ven na meni ljubo belo kavo:).
 
Naj še enkrat poudarim, da si zapisujem kaj jem. Za to uporabljam kar aplikacijo na telefonu MyFitnessPal. S tem lahko pazim, da ne presežem količine sadja, saj me opozori, če zaužijem preveč (kar se tiče sladkorja v njem).
 
 
To mi nekako zadostuje, da zdržim do konca delovnika. Ob 15.00 končam v službi in okoli 16.00 že imam kosilo. Ker živim še doma imam to srečo, da je kosilo že pripravljeno, ko se vrnem iz službe in ne rabim kuhat. Sicer pa tudi, če bi kuhala, mi to ne bi vzelo veliko časa, ker ne rada kompliciram pri kuhi, sploh med tednom ne. Naslednjič vam pokažem še kaj ponavadi jem za kosilo med delovnimi dnevi, ker med vikendom malce bolj eksperimentiramo in več kompliciramo. 
 
Lep pozdravček vsem,
 
                                                                                        Lahko me spremljate tudi na moji Facebook strani

2 komentarja:

  1. Nom, nom grški jogurt..mi najprej nekak ni bil njami..zj pa ful:), ti pošljem recepte:)

    OdgovoriIzbriši
  2. Super blog in dobre ideje za malico v službi.

    OdgovoriIzbriši