sobota, 27. november 2010

Kosilo: Segedin

Hej!

Jeiiiii, končno je prišel ta čas v letu, ko se kuha zelje na 1001. način:) Obožujem zelje:) ... Surovega sicer ne smem, ampak kuhanega si pa z veseljem privoščim.

Danes zvečer sva z mami naredile segedin in sicer v malo večji posodi, saj ga bomo imeli jutri za kosilo in še v ponedeljek:) Takšne stvari so še boljše naslednji dan:) ....

Recept:
- 5 čebul
- 4 stroke česna
- 1,20 kg kislega zelja (uporabili sva domače zelje, ki ga skisa naša soseda)
- začimbe (majaron, lovorov list in na koncu malo bazilike)
- sol in poper v zrnu
- paradižnik v tubi
- paprika v prahu (sladka)
- 1kg svinjskega mesa narezanega na kocke
- ekonom lonec - 5 L prostornina

Kuhali sva v ekonom loncu, ker je hitro in res enostavno. V loncu sva najprej na malo olja popražili čebulo in česen. Ko je čebula dobila značilno zlato rumeno barvo, sva dodali meso in ga pekli toliko časa, da je bil skoraj pečen. Dodali sva kislo zelje in še kakšno minutko pražili na zmernem ognju in vse zalili z vodo. Postopoma sva dodajali sol, poper v zrnu, majaron, lovorov list. Ker imamo vsi v družini zelo radi začinjene stvari s paradižnikom v tubi in sladko papriko, sem tega dodala malo več (se vidi tudi po obarvanosti na sliki).  Na koncu sem dodala še malo bazilike...Čisto po občutku:) ... Čas kuhanja: 30 minut :)

In rezultat je takšen:
Komaj čakam jutrišnje kosilo!

:)

2 komentarja:

  1. Njam njam, obozujem segedin golaz, le meso ruknem ven xD. Sem pa tudi jaz cisto nora na zelje in repo. nom nom nom

    OdgovoriIzbriši
  2. :) hehe..jaz ga sicer skuham z mesom....ampak potem na krožniku bezam ven:) hehehe.... :)...

    OdgovoriIzbriši