Sestavine:
Biskvit: kupljen (enojni, za sadno torto)
Lahko ga pa seveda naredimo sami.
Biskvit namočimo s sadnim sokom (100% pomarančni sok je idealen)
Krema:
2,5dl sladke smetane
7dl sadnega jogurta
500g sadja (lahko zmrznjeno sadje - pakirano po 450g)
2 želatini fix
2 preliva za torto
Postopek:
Biskvit položimo v tortni model.
Smetano stepemo, dodamo jogurt in dve žlici sadja za boljšo okus. Vse skupaj mešamo z mešalnikom pri nižji hitrosti in počasi dodajamo želatino fix.
Kremo damo v tortni model na biskvit, po vrhu pa naložimo sadje.
V 0,5L vode skuhamo preliv za torte po navodilih iz vrečke in prelijemo preko sadja. Preliv se mora najprej ohladiti in začeti želirati, šele potem ga prelijemo preko sadja.
Torta naj bo vsaj 4 ure ali še najbolje čez noč v hladilniku :)
REEES JE ODLIČNA :)
Ni komentarjev:
Objavite komentar