ponedeljek, 28. junij 2010

Pecivo z ribezom in pudingom:)....

Živjo!

No, pa sem se končno spravila za štedilnik:) hehe oz. za pečico.... Doma smo imeli kar nekaj ribeza, pa ga ni nihče hotel pojesti, zato sem naredila pecivo, da ne bo zgnil:)....

Torej recept je takšen:
4 rumenjaki
20 dag moke
20 dag sladkorja
100 ml vode
80 ml olja
1 vanili sladkor
1 pecilni prašek
4 beljaki
4 žlice čokolade v prahu

2 vanilijeva pudinga (skuhamo ju po navodilih na vrečki in zlijemo čez ribez).

Rumanjake, sladkor, vanili sladkor, vodo in olje zmešamo skupaj in počasi dodajamo zmes moke in pecilnega praška. Nato dodamo še čokolado v prahu in na koncu še sneg, ki smo ga naredili iz beljakov. Pečemo 20 minut pri 180°C.

Ribez s sladkorjem

Narejena masa v pekaču:)

Kako preverimo, če je zmes pečena? Po 20 minutah v zmes zapičimo nož in v kolikor je suh, ko ga povlečemo ven, je masa pečena.

Na koncu zalijemo biskvit z vodo, ki je ostala od ribeza in nanj položimo ribez, ter nalijemo vanilijev puding

mmmm:) ... Lahko začnemo jesti:)...

Dober tek!

5 komentarjev:

  1. O tole pa izgleda super. Veš kaj poskusi? Namesto biskvita tiste piškote za tiramisu, čez pa ribez in puding z vodo (narediš z vodo namesto mleka). Tako bo bolj osvežilno pa še v 10 min je pripravljeno ;)

    OdgovoriIzbriši
  2. :) ja, super je:) so že vse pojedli:P ... sladko kisla kombinacija :) hehe..... u, Helena to mora biti tudi dobro:) bom probala:)..

    OdgovoriIzbriši
  3. mmm, res zgleda super!!! :) naslednjič se pa priporočam za kkšn košček :P njamiiii

    OdgovoriIzbriši