sreda, 28. oktober 2015

Nail of the day (NOTD): OPI Nordic collection & OPI San Francisco collection

Hej,

kolegica mi je prinesla dva lakca iz OPI Nordic kolekcije in en lak iz OPI San Francisco kolekcije. Res so lepi mini lakci za nohte. Osebno mi je bolj všeč ta temno vijola barva, kot mint zelena ali ta (jaz ji pravim) "hrošč" barva (ker se preliva). O večdnevni obstojnosti še ne morem govoriti, lahko povem le to, da je lak preživel pranje posode in generalno čiščenje stanovanja. Za popolno prekrivnost sta potrebni dve plasti laka. Na vrhu sem dodala še nadlak.


Do you Have this Colour in Stock-holm?


My Dogsled is a Hybrid


Peace & Love & OPI


Kateri je pa vam najbolj všeč?





Lahko me spremljate tudi na moji Facebook strani

ponedeljek, 26. oktober 2015

Recipes: Domači kosmiči za v mleko ali jogurt

Heeej,

zadnjič sem se lotila izdelave domačih kosmičev. Od kar sem spremenila stil prehranjevanja, sem ugotovila, da dejansko nimam na voljo niti enih pametnih kosmičev, ki jih prodajajo v trgovini. Vse je polno sladkorja ali OH. 

Par receptov sem videla na internetu in naredila nekaj po svoje :). Rezultat je B O Ž A N S K I

Kaj potrebujemo?
100g arašidov (neslanih, praženih)
100g mandljevih lističev
100g kokosovih kosmičev
3 žlice Sukrin melis
1 žlica vanilijeve arome
kocka kokosove masti

Najprej sem raztopila kokosovo maščobo, nato sem po vrsti dodajala arašide, mandljeve lističe in kokosove kosmiče. Nekaj časa sem pražila na zmernem ognju, nato pa dodala vanilijevo aromo. Na koncu sem dodala Sukrin melis. Ko je Sukrin "izginil" oz. se raztopil, sem odstavila z ognja in zadevo preložila na pekač podložen s podlogo za peko (lahko tudi peki papir). Na balkonu (še dobro, da je zunaj bolj hladno) sem nekaj časa hladila te kosmiče in jih nato nadrobila v posodico. 





                                                                                  Lahko me spremljate tudi na moji Facebook strani

petek, 23. oktober 2015

Nail of the day (NOTD): Essence adventni koledar (Essence Advent calendar)

Hej,

naj vas najprej opozorim, da je spodaj polno slik, ki vam lahko pokvarijo presenečenje (če želite koledar odpirat vsak dan posebej). Ker me je nekaj punc prosilo za slike vsebine, sem se odločila, da vam pokažem kaj se skriva v Essence adventnem koledarju (trenutno ga lahko kupite na spletni strani Click2Chic, kasneje bo na voljo tudi v drugih trgovinah). 


Kaj vsebuje adventni koledar?
- 16 lakov za nohte
- 4 zanimive nadlake
- 2 prisrčni pilici za nohte
- 1 paket slikic za nohte
- 1 majhna zlata kozmetična torbica

Laki za nohte imajo prav luštna imena, zato vam jih bom spodaj še posebej napisala (nekatera imena se razločno vidi na sliki). Slike so razvrščene po vrsti za vsak dan v adventnem času (od 1. do 24. decembra). 

1. dan: Winter wonderland

2. dan: Made with love

3. dan: My wish list

4. dan: Kiss under the mistletoe

5. dan: Sweet caramel sweets

6. dan: Pilica v obliki nogavičke

7. dan: Add on magic

8. dan: North pole princess

9. dan: Candy cane lemonade

10. dan: See you in my dreams

11. dan: What a grey-t night

12. dan: Rudolph's favorite

13. dan: Luštne nalepke za nohte

14. dan: Have a very pink x-mas

15. dan: From me to you

16. dan: Meet me at the chimney

17. dan: Snowflakes are kisses from heaven

18. dan: The night of magic

19. dan: Message from the north pole

20. dan: Pilica v obliki piškotka

21. dan: Do you hear the jingle bells?

22. dan: My dear reindeer

23. dan: Berry-tale

24. dan: Kozmetična torbica

Veste kaj mi je še všeč pri tem adventnem koledarju? Vsak okenček ima na vratcih luštne reke. Sem še to na hitro poslikala :)




Jaz žal nisem mogla zdržat do decembra in vsak dan odpirat po eno okence. Sem prevelik firbec, da bi tako dolgo čakala. Upam, da vas je ta objava premamila in da boste tudi vi komu polepšali decembrski čas oz. punce same sebe pocrkljale, tako kot sem se jaz :).



                                                                               Lahko me spremljate tudi na moji Facebook strani

Make up: Šminka Catrice - M-attempt To Conquest (Limited edition Alluring Reds)

Hej,
 
zadnjič sem naročila Advetni koledar od znamke Essence (o tem vam bolj podrobno povem v eni izmed naslednjih objav). Od njihovega dobavitelja pa sem poleg koledarja prejela luštno darilce in sicer šminko od znamke Catrice in sicer z mat efektom v odtenku M-attempt To Conquest in je del prihajajoče omejene kolekcije Alluring Reds.
 
Sicer zelo redko uporabljam šminke, ker na meni ni čisto nobena obstojna, iskreno pa sem prelena, da bi si non stop mazala ustnice. Še balzame za ustnice prej izgubim kot pa porabim, ali pa se pokvarijo. Ker pa sem se tega darilca res razveselila (sploh ga nisem pričakovala) pa sem šminki z veseljem dala priložnost.
 
Prvi plus izdelka je embalaža. Mene vedno privlačijo lepe embalaže kozmetičnih izdelkov. In tudi ta šminka je zelo lepa, elegantno srebrna, takšna šik.  
 
Odtenek je takšen ciklamno-rdeč z matiranim učinkom. Ta šminka se kljub pitju in hranjenju ni razmazala (jaz imam po navadi problem, da se mi vsaka malce bolj opazna šminka razmaže in zgledam kot Joker). Enostavno je malce zbledela, ni pa šla na kožo okoli ust. Glede obstojnosti bi jo težko primerjala s kakšno drugo šminko, ker kot že rečeno, jih ne uporabljam pogosto oz. jih imam zelo malo v svoji lasti, pa še te večinoma čakajo boljše čase. Všeč mi je občutek na ustnicah, mi jih kljub matiranemu učinku, ne izsuši.
 

 
Imate še ve kakšen predlog za malce manj opazno šminko? Mogoče tudi od te znamke?
 
Pozdravček:)
 
                                                                                            Lahko me spremljate tudi na moji Facebook strani

sreda, 21. oktober 2015

Recipes: Proteinske palačinke z jagodami, mandlji in kokosovim čipsom

Hej,

danes sem za večerjo delala proteinske palačinke. Mešanico za pripravo palačink sem kupila v Maxximum spletni trgovini. Za eno osebo je dovolj 50g mešanice (ena merica) in 100ml vode. Paziti je potrebno edino, da palačink ne pečemo na prevelikem ognju.

Posebej sem s kokosovim maslom popražila zmrznjene jagode in dodala sladilo Sukrin melis.

Na koncu sem na krožnik zložila palačinke, po vrhu polila z vročimi jagodami, potrosila kokosov čips in mandljeve lističe ter posula naribano temno čokolado s stevio (Dorina).

Rezultat je bil res odličen :) En, dva, tri... in že ni bilo več palačink :)



Dober tek.

                                                                                Lahko me spremljate tudi na moji Facebook strani


torek, 13. oktober 2015

Recipes: Pečene hruške in jabolka z mandlji in agavinim sirupom

Hej,

našla sem še en fin recept za zdravo sladico. Recept sem prilagodila po svoje.

Sladico sem pripravila za 6 ljudi:
5 manjših jabolk
6 srednje velikih hrušk
mleti mandlji
cimet
agavin sirup
kokosovo maslo

Najprej sem dva pekača obložila s peki papirjem. Sadje sem narezala na krhlje normalne velikosti. Peki papir sem pomastila s kokosovim maslom in nanj položila krhlje. Po vseh koščkih sem posula mlete mandlje in pokapljala z agavinim sirupom. Na koncu sem koščke potrosila še s cimetom. V vsak pekač sem dolila še malo vode, da se je na začetku še malce kuhalo. Pekla sem 40 minut na 220 stopinj (ventilacijska pečica). 

Namig: lahko uporabite malce manj agavinega sirupa, meni je ratalo mogoče malce presladko. 

Bilo je zelo, zelo, zelo, zelo okusno in kljub temu, da je bilo za moj okus malce presladko, ni čisto nič ostalo.


Pa dober tek:)

                                                                               Lahko me spremljate tudi na moji Facebook strani

petek, 09. oktober 2015

Recipes: Pizza brez moke (Pizza without flour)

Hej,

najbrž si lahko mislite, kako sem bila vesela, ko sem odkrila recept za pizzo brez moke. Uf, to jed sem reeees neizmerno pogrešala pri svojem novem stilu prehranjevanja. Pred časom sem opazila že cvetačno testo za pico, ampak mi je delovala priprava malce preveč zapletena, zato se je nikoli nisem lotila. Zadnjič sem čisto mimogrede našla tale lahek recept, ki vsebuje res preproste sestavine.

Recept:

Testo:
3 jajca
2 naribani bučki (cca 330g)
400g naribane mozzarelle
začimbe po želji

Nadev:
po želji
Jaz sem uporabila:
pelate
pizza šunko
puranja prsa
šampinjone (iz slanice)
nariban sir

Najprej sem naribala bučke in jih posolila s cca 1 čajno žličko soli. Počakala sem, da se je izločila voda in jih ožela. Potem sem naribala mozzarelo (kupila sem kar tisto v enem kosu - na njej piše mozzarella za pizzo). Vse skupaj sem zmešala in dodala tri jajca ter začimbe (bazilika, origano, kurkuma, čili, poper). Naj vas opozorim, da to ni klasično gnetljivo testo in se ne drži skupaj. Na velik pekač (tist, ki je v originalu že v pečici) sem položila peki papir in maso razporedila po skoraj celotni površini. Testo sem pekla 30 minut na 190 stopinj.

Po pol ure sem testo vzela ven in ga nadevala s pelati, pizzo šunko, puranjimi prsmi, šampinjoni in naribanim sirom. Nato sem pekla še 10 minut oz. dokler se sir na vrhu ni stopil.

In kakšen je rezultat? Booooožanski.... Ker vsega nismo mogli pojesti, je ostalo še za jutrišnje kosilo :).



Naslednjič se lotim še enega recepta za pizzo brez moke, tokrat s cvetačo. 

Pa dober tek:)

                                                                                      Lahko me spremljate tudi na moji Facebook strani