četrtek, 28. februar 2013

Mix: mmmmm peach juice and cream

Hej,

mami je za rojstni dan prejela aparat za delanje smetane. Seveda sva ga morali preizkusiti in takoj je nastala ideja iz mladosti, da bi si pripravili gosti sok s smetano. Se spomnem, da sem ponavadi to pila, ko smo šli kam v restavracijo ali slaščičarno (tortica + gosti sok s smetano = kalorična bomba). To je bil prav poseben posladek. mmmmm danes mi to niti ni tako dobro kot mi je bilo včasih, ampak delanje smetane s to napravo je pa prav zabavno.


In kakšen je postopek?
Pol litra smetane zliješ v napravo, jo zapreš in na nastavek priložiš posebno bombico. Ko se zrak iz bombice iztisne v napravo moraš 10x premešati. Potem dodaš nastavek za doziranje smetane in zadeva je gotova. Bombica je za enkratno uporabo. Preden odpreš aparat moraš biti prepričan, da si ves zrak izpihnil ven. V nasprotnem primeru te čaka obvezno pospravljanje kuhinje :) haha.

Takšne izgledajo bombice. Kupiš jih lahko v katerikoli trgovini. Jaz sem za 10 bombic dala skoraj 5 EUR (v Mercatorju), drugače pa pri prodajalcu gostinskega pribora stane manj (50 bombic je približno 10 EUR - EURONOVA)


Všeč mi je, ker lahko tudi torto okrasim s to napravo, ker ima poleg različne nastavke (debeline, oblike). Pri cupcakes sem že probala to in res lepo pride smetanova kapica :).

Ste tudi vi pili gosti sok smetano, ko ste bili majhni? Imate doma takšno napravico? Jo uporabljate?

Lep pozdravček vsem.

sreda, 27. februar 2013

Recipes: Muffins with cherries, chocolate and rum

Hej hej,

Spet en hitri recept za Muffine :)

125g sladkorja
1 vanili sladkor
2 jajca
300ml jogurta (jaz sem uporabila jagodni jogurt)
80 ml olja
250g moke
1 pecilni prašek
6 žlic kakava ali benka
2 žlici ruma
kozarec vloženih višenj (lahko sadje po želji)

Sladkor, vanili sladkor, jajca, jogurt in olje penasto vmešamo. Počasi primešamo še moko in pecilni prašek. 
Ko je zmes gladko zmešana dodamo sadje in kakav (benko). Dodamo še dve žlici ruma in razdelimo v modelčke. pečemo 25 - 30 minut na 200°C (ventilacijska pečica pa na 175°C - 180°C).





Te papirčke sem kupila v DM-u in mi jih je že zmanjkalo :( Moram kupiti nove, ker so res prisrčni, pa malce boljši papir je kot od navadnih belih. Se mi zdi, da se lažje odstrani iz muffina in se ne trga.

Pa dober tek :)

ponedeljek, 25. februar 2013

Nail of the day (NOTD): Essence Better late than never & Mrs and Mr Glitter

Hej,

Po dolgem času imam spet nalakirane nohte. Zadnje čase nisem imela ne energije, ne časa za lakiranje. Pa še  telesu več kot očitno nekaj primanjkuje, ker se mi nohti non stop lomijo. Zato so zdaj kratki in nič kaj posebno lepi. No, je pa lepa vsaj barva in detajlček na konici (bleščice).

Bleščice sem si kupila zadnjič v Müllerju, ko sem bila razočarana nad zelo slabo založenostjo Essence stojal v DM in Müller trgovinah. Komaj sem našla ta podlak in nadlak. Da o LE zadevah od Essence sploh ne govorim.... Vse je bilo izropano :(. No ja, sem se vseeno zadovoljila s temi Mrs in MR glitter bleščicami :).

Pojdimo nazaj k mojemu problemu lomljenja nohtov pozimi... Imate mogoče ve pozimi enak problem? Mogoče res ne mažem pridno rok s kremami in ne delam nekih oljnih kopeli, ampak vseeno tako slabih nohtov še nisem imela. Jeste mogoče kakšne prehranske dodatke? Jaz sicer nisem pristaš nekih dodatkov, ker rada pridobim vse vitamine in minerale preko hrane, a zgleda to ne bo dovolj :(. 



P.S.: Danes (25.2.) imam manikuro že četrti dan. Pa še vedno nimam okrušenih konic. Zgleda, da je ta novi topper kar dober. Vsaj meni se je izkazal tako.

Lep pozdravček,

petek, 22. februar 2013

Recipes: Muffins that became cupcakes (with cherries)


Vas zanima en dober recept?

recept za Muffine?

No, pa ga povem :)

125g sladkorja
1 vanili sladkor
2 jajca
300ml jogurta (lahko sadnega)
80 ml olja
250g moke
1 pecilni prašek
kozarec vloženih višenj (lahko sadje po želji)

Sladkor, vanili sladkor, jajca, jogurt in olje penasto vmešamo. Počasi primešamo še moko in pecilni prašek. 
Ko je zmes gladko zmešana dodamo sadje in razdelimo v modelčke. pečemo 25 - 30 minut na 200°C (ventilacijska pečica pa na 175°C).

Najprej brez "kapice":


... in nato še s kapico iz smetane:)
 Že nekaj časa nisem delala muffinov, včeraj pa sem se odločila da jih spet naredim. Kako ste preživeli teden? Pri meni ni bilo nič posebnega... služba - domov - spanje - služba .... :) Zdaj moram še v ta svoj ritem vnest še nekaj učenja :) Ah ja, ... bo že :)

In kaj počnem ta trenutek? Verjetno v službi že pijem kavico in se jezim nad količino snega, ki je zapadel čez noč :) (objavo za blog pa pišem zvečer in se bo samodejno objavila drug dan :)). Komaj čakaaam pomlaaad.

Lep vikend vsem

petek, 08. februar 2013

Music: Pink is back and I love it

Heej,

Pink is BACK :) !!! Že cel teden poslušam njene pesmi - stare, nove, počasne, hitre, ... vseee :) Res sem navdušena nad njenimi albumi. Nekaj albumov je tudi v moji zbirki... Mogoče bo še ta njen zadnji pristal nekje na polici. Sicer ga je izdala že nekaj časa nazaj (julij 2012), me je šele pred kratkim privabil... Nekako sem zadnje čase malce obujala spomine in čisto slučajno naletela na Pink :) Res sem že malce pozabila na njo... Moram reči, da so mi te zadnje objavljene pesmi res všeč...

In kakšna je njena diskografija?

Moje najljubše pesmi in videospoti pa so:

Don't let me get me:


Just like a pill:


Dear diary:


Love song:


So what:


Stupid girls:


Just give me a reason:


True love:


Ta zadnja se mi danes cel dan vrti po glavi..... hehe....

At the same time, I wanna hug you
I wanna wrap my hands around your neck


You're an asshole but I love you :) 


There's no one quite like you, you push all my buttons down,
I know life would suck without you.
True love true love
It must be true love

Katera pesem se pa vam zadnje čase vrti po glavi? :) Kaj se vam ta trenutek poje :) hehe...

sreda, 06. februar 2013

Shopping: Storage for my necklaces

Hej hej,

Že nekaj časa mi gredo moje verižice na polici na živce. Sploh takrat, ko brišem prah :) Pa še vse se mi  zaplete in dela napoto. Končno sem našla v trgovini primerno škatlo za nakit. Spominja me na škatle za čaj:). Imajo jih v različnih velikostih (mislim, da treh). 

Jaz sem jo kupila v Kitajskem skladišču za samo 5,95 EUR. Mogoče si bom kupila še barvo za les in jo malce poživila. 




Kako pa ve shranjujete nakit? Meni je na tej škatli všeč tudi steklen pokrov. Pa še priročno je za brisanje prahu :) Vsaj verižice ne bodo več prašne:)

torek, 05. februar 2013

Recipes: Yoghurt - strawberry cake for my mum

Hej hej,

Tokrat pa objavljam recept za jogurtno sadno torto. Ker smo imeli toliko obiskov je bilo potrebno narediti dve torti. Ena bi bila enostavno premalo. Pa tudi vsi ne obožujejo čokolad/Nutelle tako kot jaz :) 

Sestavine:

Biskvit: kupljen (enojni, za sadno torto)

Lahko ga pa seveda naredimo sami.
Biskvit namočimo s sadnim sokom (jaz sem uporabila sok od višnjevega kompota, ki mi je ostal od Nutelline torte)

Krema:
2,5dl sladke smetane
7dl sadnega jogurta
500g sadja (lahko zmrznjeno sadje - pakirano po 450g - jaz sem uporabila jagode)
2 želatini fix
2 preliva za torto

Postopek:
Biskvit položimo v tortni model.

Smetano stepemo, dodamo jogurt in dve žlici sadja za boljšo okus. Vse skupaj mešamo z mešalnikom pri nižji hitrosti in počasi dodajamo želatino fix.
Kremo damo v tortni model na biskvit, po vrhu pa naložimo sadje.

V 0,5L vode skuhamo preliv za torte po navodilih iz vrečke in prelijemo preko sadja. Preliv se mora najprej ohladiti in začeti želirati, šele potem ga prelijemo preko sadja.

Torta naj bo vsaj 4 ure ali še najbolje čez noč v hladilniku :)






Naslednjič ne smem preliti vse želatine čez sadje, ker jo je po mojem okusu bilo preveč. Drugače pa je ta jogurtno sadna torta bila res odlična in jo je prav tako kot Nutelline hitro zmanjkalo:) Non-čokoholiki so bili navdušeni :) 

Katera pa je vam ljubša?

ponedeljek, 04. februar 2013

Recipes: Nutella cake for my mum

Hej hej,

Mami je imela v sredo rojstni dan, čas za praznovanje pa je prišel šele v soboto. Končno sem po dolgem času spet pekla Nutellino torto. Recept za biskvit vam težko povem, ker sem poskrbela samo za kremo :) Mami je na hitro zmetala nekaj notri za biskvit. Se je pa držala takšnega recepta kot za navaden biskvit, samo, da ga je 3x spekla v pekaču za torto:) Tako smo se izognili tistemu nadležnemu rezanju biskvita na 3 dele. Drugače pa lahko biskvit tudi kupite (je že razdeljen na 3 dele) in je res okusen. Ko se mi mudi ga ponavadi kar uporabim:) Pa nihče ne opazi :) hehe...

Pa gremo k receptu za kremo:
0,5 l sladke smetane
7 žlic Nutelle

1 kozarec višnjevega kompota.

Najprej z višnjevim kompotom navlažimo spodnji del biskvita in pomažemo s kremo iz Nutelle in sladke smetane, na vrhu položimo višnje. Postopek ponovimo... Na koncu pa ostanek Nutelline kreme razmažemo in poskrbimo za lep videz :) Jaz sem uporabila rožice iz Milkine bonboniere in pa višnje, ki so ostale od kompota.

Spodaj imate pa slike:



Nutellina torta je bila res odlična in jo je zelo hitro zmanjkalo. V naslednji objavi pa vam pokažem še recept jogurtno sadne tortice, ki sem jo poleg te pripravila za praznovanje. Hja, je bilo treba poskrbeti tudi za non-čokoholike :) hehe.

Kako ste vi preživeli vikend?